Novi kultni naslovi u izdanju Petrinih knjiga 1 kolovoza, 2023 – Objavljeno u: događanja – Tags: , , , , , , ,

Dragi naši knjigoljupci,

u izdanju Petrinih knjiga stigle su dvije nove uzbudljive knjige!

„Stranci u vlaku“ prvi je roman slavne Patricije Highsmith objavljen 1950. godine koji je navijestio jednu veliku spisateljsku karijeru. Već iduće godine slavni je Alfred Hitchcock po ovome romanu snimio istoimeni film, jedan od najznačajnijih u svojoj karijeri. Ovaj roman sad se prvi put pojavljuje na hrvatskom jeziku u izvrsnom prijevodu Dade Čakala.

Ovaj triler vodi vas na napetu vožnju prepunu misterija i intriga. Kada se dva potpuna stranca nađu u vlaku, događaji se ubrzo okreću neočekivanim smjerovima, a njihovi životi postaju povezani na načine koje nisu mogli ni zamisliti. Ovaj triler vas neće samo držati na rubu sjedala, već će vas navesti da razmislite o složenosti ljudskih odnosa i granicama koje smo spremni prijeći. “Stranci u vlaku” će vas zaokupiti od početka do kraja i ostaviti vas u potpunom zaprepaštenju. Roman je postao jedno od najpoznatijih djela Patricije Highsmith i utemeljio je njezinu reputaciju kao majstorice psiholoških trilera, a njezina sposobnost da preispita ljudsku prirodu i tmine ljudskih duša i dalje privlači čitatelje diljem svijeta.

Druga knjiga je roman “Lucy Crown” Irwina Shawa. Nakon svjetskog uspjeha epskoga ratnog romana „Mladi lavovi“ malotko je od Irwina Shawa očekivao intimističku ljubavnu dramu koja je usto uzdrmala Ameriku svojom pričom o ženskoj pobuni, što tada baš i nije bila očekivana pojava u društvu. Naslovna junakinja, dobrostojeća kućanica Lucy Crown, naime, upustit će se u vezu s mladim studentom, tutorom svoga sina, i time pokrenuti niz tužnih i tragičnih događaja koji će dovesti do raspada obitelji. Knjiga je i među našim čitateljima imala senzacionalan uspjeh, pa se između šezdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća pojavljivala u nekoliko izdanja i uvijek bila razgrabljena. Priča intrigira i danas: ženska pobuna, moralne dileme, manjak samopouzdanja, propuštene prilike, psihoanaliza i važnost komunikacije u braku vječne su teme, a sve su redom obuhvaćene u ovomu romanu koji ponovno objavljujemo za sve one čitatelje kojima će, kao i svima prije njih, odgovoriti na brojna aktualna pitanja. “Lucy Crown” je neodoljiv triler koji će vas držati zaokupljenima do posljednje stranice.

Zaronite u ove izvrsne knjige i otkrijte svijet tajni, napetosti i iznenađenja koje vam donosimo  ovog ljeta.

Uživajte u čitanju!

#knjigekojevrijedičitati

#čitampetrineknjige

#biramštočitam

Pratite nas na društvenim mrežama:

Facebook stranica: https://www.facebook.com/petrineknjigee/

Instagram stranica: www.instagram.com/petrineknjige/

« Ljetno radno vrijeme
DOBRODOŠLI NA WEB SHOP PETRINEKNJIGE.HR »