-10%

Tamo gdje su divlji stvori

,

Original price was: 19,00 €.Current price is: 17,10 €.

Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 17,10 

Klasik dječje književnosti i ilustracije donosi vam pripovijest o dječaku Maxu i njegovim zgodama i nezgodama na granici sna

 

Slikovnica Tamo gdje su divlji stvori Mauricea Sendaka prvi je put objavljena 1963. godine u New Yorku.

Četiri godine poslije, “divlji stvori” stigli su do Britanije, a nakon toga upoznao ih je i cijeli svijet. Ovo djelo pripada klasicima, a govori o najdubljim dječjim strahovima koji su često oprečni dječjim osjećajima. S glavnim likom, dječakom Maxom i njegovim avanturama, može se poistovjetiti svako dijete.

Duboka i kompleksna, ali ipak namijenjena djeci, ova vrhunski napisana i ilustrirana knjižica, za koju je autor dobio Medalju Caldecott (1964.) za najbolju slikovnicu godine, još uvijek je aktualna i pronaći će svoje nove čitatelje.

Usto, originalne ilustracije još nikada nisu bile ovako vjerno prenesene kao u ovom novom izdanju.

O autoru:

Maurice Sendak (1928. – 2012.), američki autor i ilustrator za djecu svjetskoga glasa, za svoj rad primio je niz nagrada, između ostalih Medalju Caldecott (1964.) i Nagradu Hans Christian Andersen (1970.) za ilustraciju, kao priznanje vrhunskih dosega u svom cjelokupnom radu te Nagradu za dječju književnost Astrid Lindgren (2003.). Sendak je uz hvaljenu slikovnicu Tamo gdje su divlji stvori, koju na hrvatskom jeziku objavljujemo u odličnom prijevodu Ozrena Doležala, napisao i ilustrirao velik broj knjiga za djecu, a posebno se ističu Kenny’s Window (Kennyjev prozor), The Sign on Rosie’s Door (Znak na Rosienim vratima), In the Night Kitchen (U noćnoj kuhinji) i Outside Over There (Tamo, vani).

Biblioteka

Autor

Broj stranica

Ilustrator

Godina izdanja

Prevoditelj